pühapäev, 1. august 2010

Viimase aja olulisemaid köögitarvikuid on maal olnud fooliumirull. Selgub, et selles on väga hea kala küpsetada, ei mingit fileerimist, soola peoga sisse ja välja ning fooliumisse. Täna läks sama teed üks mõnus lihakäntsakas. Ja kuna fooliumit oli veel, ja aias oli kabatšokki ja kapis kanahakkliha, siis segasin needki kokku ja fooliumi sisse. Kabatsokiviilule basiilik ja kanahakkliha. Et pirtsakametel oleks neid võimalik eraldada. Ütlemata hea oli. Ehki ma olin ainuke, kelelel maitses. Ja liha kastmeks said värsked oma põllu põldmarjad mustsõstardega. Koos sellepärast, et mu korjatud marjad said otsa enen lõunasööki, pikendasin siis mustsõstardega. see on hea maitse lihal, meenus, et paar aastat tagasi kui Põltsamaal oli glillimise võistlus, siis pakuti just sarnase kastmega küpsetatud liha. Vat täna oli samasugune. PÕldmarjapüld aga kasvas meile maja nurga juurde. Täiesti ootamatult on peale paplite langetamist selle nurga haaranud põldmarjad ja neid pole seal just vähe. Täitsa põld on. Nii võib mulle isegi söögitegemine meeldima hakata.Tegelikult on kogu ohtra fooliumitarvitamise põhjus selles, et maal ei lähe praeahi üldse soojaks, ja ega see suvekuumuses hea polekski. Sellist lahedat ahju nagu Jamiel, meil veel pole. Ni saabki küpsetada asju tavalistel lepasütel grillides. Täna oli siiski lepa-paplisegu süsi. Ise tegin.

Kommentaare ei ole: