kolmapäev, 27. aprill 2011

esimene saak - spinatipirukas

Mõni aeg tagasi külvasin ma rõdukasti spinatiseemneid. Mõeldes, et kui aeg paras, istutan peenrasse. Aeg sai nüüd küll parajaks, aga peenar on ikka veel liiga märg ja üldse. Milleks istutada saagiküpseid taimi. Lähenesin kääridega ja lõikasin saagi, paraja portsu, tundus. aga mida teha kevadvärske spinatiga, mida pole teab mis palju. Selge see, et pirukat, senised fetajuustuga variandid on olnud ikka maailma parimad. Kahjuks fetat parasjagu polnud kapis ja kui siis ei leidnud sealt ka lehttainast, oli küll kurb. Siiski-siiski, üks tükike suurest taignarullist, mis eelmisest pirukateost järele jäi, oli kapitagumisse serva pugenud, justkui ootamas oma aega, millal on teda vaja. Nüüd oligi aeg käes. Spinati lasin kuumas vees veidi ulpida ja väänasin välja. Nüüd oli ennesest meeldivast kuhilast muidugi pisike peotäis järel ja et üldse mingit asja saaks, purustasin kaks keedetud muna sinna juurde. Neid on ju kõigil kapis palju-palju. Munadele seltsiks veel mõned lusikatäied parmesani ja näpuotsaga tüümiani. Hea pirukas tuli. Nüüd peaks uue spinati külvama.

Kommentaare ei ole: