kolmapäev, 15. veebruar 2012

Punapeedimuhvinid

Küpsetasin punapeedimuhvineid. Peedi maitse, õigemini läägus peitus maitseainete taha, isegi julgem oleks võinud olla.  Ja Peeti oli 400 grammi. Maalehes ilmunud retsept oli hea. Ilusad roosakad muhvinid tulid. Kerkisid suurepäraselt jne. Õli oli exrta virgin. Glasuuri ega tuhksuhkrut ei kasutanud




150 g pruuni suhkrut
 - 125 ml õli
 - 125 g jogurtit
 - 4 muna
 - 2 tl kaneeli
 - muskaati - vürtsi - jahvatatud kardemoni - riivitud apelsinikoort - soola
 - 250 g jahu
 - 1 sl küpsetuspulbrit
 - 200 g riivitud toorest peeti

 Sega suhkur õli ja jogurtiga, kuni suhkur on sulanud. Lisa munad ja sega ühtlaseks massiks. Jahu sega vürtside ja küpsetuspulbriga ning lisa munamassile. Toores peet riivi ja pressi liigne mahl välja. Riivitud peet sega taina hulka. Muffinivormid täida tainaga ja küpseta ahjus 25 minutit 180 kraadi juures. Muffinid pole eriti magusad, kuid soovi korral võib valmis muffinid katta suhkruglasuuriga või riputada üle tuhksuhkruga.

 Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja väljaanne “Tervislik punapeet”, Tallinn 2011

Kommentaare ei ole: