pühapäev, 12. mai 2013

roosivesi ja mandlid


Kallis abikaasa tõi Bulgaariast kingiks kaasa teadagi mida, roose. Igal kujul. Kreemi ja parfüümina, aga seekord ka orgaanilise destilleeritud roosiveena. Oh seda lõhna ja maitset. Tuleks ju pruukida, aga ei oska. Idamaiseid maiustusi? Kindlasti, pool pudelikest ongi veel alles. Esimesest poolest otsustasin tehaküpsiseid, mandli-roosi küpsiseid. Millegipärast seondus roosivesi kohe mandlitega. Aga roosivesimandlitega on ju martsipan. Ehki seda tänapäeval tehakse seda vist arahhiispähklitest. Inspiratsioon:
http://suurlinnatuledes.blogspot.com/2011/10/martsipaniga-mandlikupsised.html

Ehk et miks otsida eraldi martsipani, kui kodus on olemas nii mandlilaastud kui roosivesi. Laastud jahvatasin jahuks, segasin suhkruja roosiveega ning retsepti esimene osa, martsipani riivimine võiski kohe vahele jääda.

Kommentaare ei ole: